Bio Splendid

Sweet & Sexy Sounds en al 16 jaar hofleverancier van zonneschijn uit je speakers. Ook in 2018 mept Splendid je vakkundig door alle hoeken van de muzikale ring. Voetenwerk  in check, dans mee op de duizelingwekkende combinaties van pop, reggae en hip-hop die je steeds weer verrassen. Met Seven Kings, de knock-out plaat van 2018, heerst Splendid als nooit tevoren met hun champion sound.

Splendid Live

Splendid is al jaren een bekende speler in Europa. De live-shows zijn een ervaring waar de vonken van af spatten! Frontman Patrick Schmitz zweept het publiek op tot het dak eraf vliegt. Met Sicco van Grieken (gitaar), Bart Kerckhoff (bas) en Sven van Wijk (drums) als ijzersterkte ritmesectie ligt er een basis van gewapend beton. Als de twee blazers Jort en Bart Goderie samen met Bart Janssen (keys) de melodie tot leven brengen is er geen ontkomen aan... Strik je veters, tape je slippers aan je voeten, wie niet danst is af!


Seven Kings

In 2018 komt Splendid met het zevende album Seven Kings. Liedjes die, vaak onbezorgd, soms rauw aan de rand, liefde en vakmanschap bundelen tot een klinkende vriendschap voor het leven.

‘Sun Comes Up’ is de eerste single van het nieuwe album, een onvervalste Splendid track die de spijker keihard op op z’n kop slaat!

 

Schermafbeelding 2014 12 19 om 09.31.42

Historie

Al sinds 2001 is Splendid actief in de internationale pop-scene met optredens op o.a. Lowlands, Zwarte Cross, Concert at Sea, Sziget, Paaspop, Koninginnenach,Trafalgar Square, Reeperbahn Hamburg, Vrijheids-Festival Rotterdam/Den Haag/Nijmegen, Fusion Festival Berlijn, Parkpop en Live On The Beach.

 

Discography

Splendid 2004  SplendidMusic

Rebirth 2006  SplendidMusic - Best Live Act & Best CD Zuid Holland 2006

Life Is Splendid 2009  SplendidMusic - ‘Mr Clown, #6 TMF HitList’

Connect Back To The Stars 2011 Pias - ‘Again, Anthem Tour The France’

Sun Beats Down 2014 Pias

Dubbed By Umberto Echo 2014  SplendidMusic/UmbertoEcho

The Good Life 2015 SplendidMusic 

Seven Kings 2018  SplendidMusic