Nieuws

Splendid en Project Bongo brengen de zomer terug

Splendid speelde in strandtent Naturel en 3voor12 was erbij! "Was je er dit keer niet bij, dan weet je dat je een geweldig feestje hebt gemist."

"Splendid, de koningen van de strandsferen. Helemaal op hun plek bij Naturel. Was je er dit keer niet bij, dan weet je dat je een geweldig feestje hebt gemist. Want deze zomerse muziek, live, in een strandtent. Wat wil je nog meer? Het is dan ook één groot liefdesfestijn waarin Pat Smith het leven wil vieren met het publiek. Daarom wordt er ook ontelbare keren geproost op het mooie leven dat we hier hebben.  "Fuck alle ellende, als je maar liefde in je donder hebt". Smith hoeft maar een kleine hint te geven en het publiek volgt. Klappen, springen, iedereen doet mee en het is een groot feest. Van voorin tot de mensen die helemaal achterin de tent staan, er is geen voetje dat niet van de vloer gaat. Ook de kamerplanten moeten het ontgelden en gaan crowdsurfend de zaal door. Als je dan toch in een strandtent bent, moet er uiteraard ook een surfboard door publiek. Pat zegt, terecht, dat het geen echt surfboard is als er niet op gesurft wordt. Ook dat hoeft hij geen twee keer te zeggen, voordat hij zijn zin af heeft, is er al iemand op het board geklommen. Blijft Naturel nog heel? Maakt het uit op zo'n mooi feestje?


Meezinger na meezinger komt voorbij en met 'The Beach' gaat het publiek helemaal los. Mocht je het repertoire van de groep nog niet kennen, kleine kans, dan kan je toch nog meezingen met liedjes als 'NaNaNa'. Gooi er nog een sitdown tussendoor en de avond kan niet meer stuk.

"Het is een goed leven, ja tog?" aldus Pat. Het kan niet anders gezegd worden dat op deze avond, bij  Naturel, het leven behoorlijk goed is. Met het lied 'Again', scoort de band nu ook in het buitenland, maar de liefde voor Den Haag blijft uiteraard groot. Die liefde is vanavond ook zeker wederzijds. . Splendid zorgt zoals altijd voor een lach en heel veel plezier en doet even geloven dat Nederland een zonnig oord is."

Lees het hele verslag op 3voor12.

Meer nieuws